Õpihaldussüsteemid

Teise teema juures otsustasin praktilise ülesande kasuks, kus proovisin luua kursuse Google Classroomi. Ülesanne osutus vägagi praktiliseks, sain seda kasutada kohe oma igapäeva töös. Alustasime kolleegiga eesti keele õpetamist oma lasteaias septembrist. Meil kummalgi on oma grupp kuid tahtsime keskkonda, kus omavahel jagada materjale, millel oleks mõlemale ligipääs ja ka rühma õpetajatele ligipääs. Meil mõlemal on olemas Google konto ja tundus, et see oleks hea lahendus, ei pea tegema uusi kontosid. Proovisin selleks siis eesti keele õppe kursuse loomist.

Kursuse seadistamine oli lihtne. Sai muuta ülapildi teemat ja värve. Sai koostada ülesannet, ülesannet koos küsimustega, lihtsalt küsimust või jagada materjali. Materjali jagamisel sai lisada pilte, videosid, linke, drive kaustasid.

Kursusele kutsumine on samuti lihtne, kas saates õppijale link või suunates kindla koodiga klassi juurde. Meie puhul ei läheks kutse õpilastele vaid rühma õpetajatele. Hea lahendus, et jagada läbitut esialgu rühmaõpetajatega ning kui oleme keskkonna enda jaoks veel paremini selgeks saanud, siis jagada lastevanematega. Kursuse juures on oma drive kaust, kuhu saame laadida materjale. Saab ühildada Google kalendriga, kus saame jagada oma tundide toimumise aegu. Meeldib, et Google Classroomi sai alla laadida ka telefoni, kuna pilte enamasti teeme telefoniga, siis saab need kohe üles laadida. Proovisin jagada materjali, kirjutada teadaannet ning määrasin kindla kuupäevaga ülesande. Probleeme tekkis mul hinnete/punktide jagamise süsteemi seadistamisel, kuna mul seal hetkel puudusid õpilased, siis seda osa mulle tundus, et ma uudistada ei saanud. Üldiselt tundus keskkonna ülesehitus lihtne ning arusaadav. Mulle endale jäi väheks kujundamise ja disainimise poolt.

Soovin lisaks uurida õpihaldussüsteemidest Canvas keskkonda ning õppijana on kogemus Moodle kursusel osalemisest.

3 kommentaari “Õpihaldussüsteemid

  1. Hei. Hea ülevaade. Kas Classroomil on mingi õpilaste arengu jälgimise osa ka? Või kas, arvestades, et see on Google oma, on seal mingi hea nö otseühendus Google Polli jms Google tööriistadega? Et kas nt kasutades Google polli, tuleksid vastused Classroomi vastavate õpilaste “külge”?

    Meeldib

  2. Kuna olen ise käpp Classroomis, siis mis täpsemalt sa silmas pead selle kujundamise ja disainimisega, mis väheseks jäi? JA kas oled tänaseks teada saanud, kuidas hindamist seadistada?

    Meeldib

Lisa kommentaar